First ice

november 3, 2017

Äntligen, nu är den här – tiden då man får frysa om fingrar och tår, ducka för fallande is, utstå mörka dagar, bli blöt och trött i armarna – vi pratar så klart om isklättring!

Faktiskt har den redan hunnit pågå i snart två veckor, och så här dags börjar till och med isarna bli oförskämt välformade. 
Detta är en av många anledningar att vi valt att befinna oss i Abisko den kommande tiden, helt enkelt för att kunna klättra is på heltid, innan jobbet, efter jobbet och under alla lediga dagar, hur bra är inte det? 

Inom ett avstånd av 20 minuter med bil finns förmodligen runt 30 isfall av olika grad och längd, plus lite mer mixade linjer och två “crags” som finns direkt i Abisko. Ett mecka för isklättraren? Det finns en bra förare för hela området i PDF-format här:  http://kiwiclimber.se/iceclimbing/index.html , tack Rick McGregor för den! 
Vi kommer spendera närmsta tiden med att vara ute och klättra de olika fallen, och kommer försöka återspegla upplevelserna här, så håll utkik efter fler uppdateringar inom kort! 

Dessa bilder från Gömda dalen, Nouljafallen och Falska Blondiner. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nio − sex =