Isla de Mallorca

juni 23, 2016
I en husvagn på Katterjåkks camping  var det någon som nämnde något om en klätterresa till ett varmt land, nu när skidsäsongen ändå var så gott som över. 

Sagt och gjort, vi tog de kronor vi hade över från vinterns bravader och bokade oss en resa till Mallorca, dels för att det var billigt, dels för att vi har vänner där och dels för att klättringen ska vara av världsklass. 1 vecka senare landade vi i Palma, och hade 7 dagar framför oss med en hyrbil och en ö fylld av sportklättring och deep water soloing i världsklass. 

Eftersom Mallorca är så pass litet (ca 1 timme från kust till kust) är en hyrbil oslagbart, och inte heller speciellt dyrt. Vi tog den minsta möjliga, och fick betala 1600 kr för 8 dagar med helförsäkring, är man dessutom äldre än 25 år sjunker priset betydligt.
Det finns en grym guidebok för Mallorca som förlaget Rockfax (som specialiserat sig på just klätterguider och klätterböcker) har släppt, senaste upplagan är till och med från 2016. Det kan vara viktigt att vara extra uppdaterad just på Mallorca, eftersom accessen till de olika klipporna förändras väldigt ofta.
​Mindre prat, mer bilder.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + femton =